Κλείστε online ραντεβού
Κάντε κλικ εδώ, προκειμένου να εμφανιστούν τα πλήκτρα των Social-Media. Παρακαλούμε να προσέξετε, ότι τα δεδομένα που αφορούν τοςυ χρήστες μέσω αυτών των λειτουργιών ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτους. Κάντε κλικ εδώ, προκειμένου να εμφανιστούν τα πλήκτρα των Social-Media. Παρακαλούμε να προσέξετε, ότι τα δεδομένα που αφορούν τοςυ χρήστες μέσω αυτών των λειτουργιών ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτους.

Στην αρχή

Κλείστε online ραντεβού

 • Vriskodoctor

Βιογραφικό κλινικού ψυχολόγου Βασιλικού Παναγιώτη

Ο Παναγιώτης Βασιλικός είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία και στη θεραπεία ζευγαριού και οικογένειας στις ΗΠΑ. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων από το 1992 και επιστημονικός συνεργάτης της Αμερικανικής Πρεσβείας, τμ. κοινωνικής πρόνοιας.

Από το 2001 ως συνεργάτης του Κέντρου Ειδικής Διαπαιδαγώγησης ''Ευρυμάθεια'' στο Ν.Ηράκλειο παρέχει ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική στα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και στους γονείς τους.

Από το 1992 εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπεία σε εφήβους και ενήλικες.


Πανεπιστημιακή εκπαίδευση
 • THE AMERICAN COLLEGE OF GREECE - DEREE COLLEGE, Αθήνα- B.A. degree in Psychology, Μάιος, 1986
  - B.A. degree in Sociology, Μάιος, 1986

 • UNIVERSITY OF BRIDGEPORT, Bridgeport, Connecticut
  - M.Sc. degree in Clinical Psychology, Μάιος, 1990

 • UNIVERSITY OF BRIDGEPORT, Bridgeport, Connecticut
  - Professional Diploma for Advanced Study in Counseling με ειδίκευση σε Marriage and Family Therapy, Δεκέμβριος, 1990
 • UNIVERSITY OF BRIDGEPORT, Bridgeport, Connecticut
  - Institute for Addiction Studies
  - Certificate in "Issues of Addiction"
Λοιπή εκπαίδευση
 • ΑΝΟΙΚΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ, Αθήνα
  Συμμετείχε για 1 χρόνο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δυναμικής ψυχιατρικής του κέντρου, έλαβε μέρος σε ομάδα εμπειρίας (sensitivity group) και παρακολούθησε αριθμό σεμιναρίων πάνω σε διαφορετικές σχολές και ρεύματα της ψυχολογίας.
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (Ε.Δ.Α.Σ.), Αθήνα
  Έλαβε μέρος για 2 χρόνια σε ομαδική ψυχοθεραπεία. Επίσης παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου: 2 χρόνια εκπαίδευση σε ψυχολογικά τεστ (intelligence and projective psychological testing), σεμινάρια πάνω στη συστημική ψυχοθεραπεία και 1 χρόνο πρακτική εξάσκηση σε ομαδική και οικογενειακή θεραπεία.
 • STATE JUDICIAL DEPARTMENT, OFFICE OF ADULT PROBATION, Bridgeport, Connecticut
  Πρακτική εξάσκηση (internship)
  Κατά την παρουσία του στη δικαστική υπηρεσία της Πολιτείας είχε την ευκαιρία να εργαστεί με ανήλικούς που ήταν κάτω από αστυνομική επιτήρηση και με τη συνεργασία δικαστικού υπαλλήλου οργάνωσε και διεύθυνε ομάδες ανηλίκων, συναντήσεις με μέλη των οικογενειών τους και συνεδριάσεις με σχολικούς συμβούλους.
 • VETERANS ADMINISTRATION (V.A. Hospital), West Haven, Connecticut
  Πρακτική εξάσκηση (internship)
  Συμμετείχε στο πρόγραμμα της ανοικτής ψυχιατρικής μονάδας του νοσοκομείου με κύρια απασχόληση την εκπαίδευση σε ψυχολογικά τεστ και ήταν για ένα 3μηνο συνθεραπευτής (co-therapist) σε ψυχοθεραπευτική ανδρική ομάδα.
 • PARK CITY PSYCHIATRIC DAY HOSPITAL, Bridgeport, Connecticut
  Πρακτική εξάσκηση (internship)
  Ήταν υπεύθυνος για τη διαγνωστική, ψυχολογική και διανοητική εκτίμηση ψυχιατρικών ασθενών καθώς και ατόμων με προβλήματα αλκοολισμού και τοξικομανίας. Εκπαιδεύτηκε στην ατομική, ομαδική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία και συμμετείχε σε όλες τις ομάδες του προγράμματος: σχεδιασμού θεραπείας, ψυχοθεραπευτική ομάδα, ομάδα χρήσης τοξικών ουσιών, θεραπευτική αποκατάσταση μέσα από διαφορετικές δραστηριότητες, συσκέψεις περιστατικών και σχεδιασμού επανένταξης.
 • ISAIAH 61: 1 INC., Bridgeport, Connecticut
  Πρακτική εξάσκηση (internship)
  Η εκπαίδευσή του αφορούσε τη συμμετοχή του σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης πρώην φυλακισμένων. Κατά την παραμονή του στο πρόγραμμα εκπαιδεύτηκε κυρίως σε Marriage and Family Therapy βλέποντας περιστατικά είτε ατομικά, είτε μαζί με κάποιο/α μέλη της οικογένειας τους. Στο πρόγραμμα αυτό απέκτησε πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας με διαφορετικά "σχήματα" οικογενειών με ποικίλες κοινωνικο-πολιτισμικές καταβολές.
 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, Ξενώνας Νέας Σμύρνης
  Η εκπαίδευση στο πρόγραμμα του ξενώνα αφορούσε την κοινωνικοποίηση και επανένταξη χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών του Κ.Θ. Λέρου στα πλαίσια του νόμου 815. Παρακολούθησε τις ομάδες προσωπικού, τις θεραπευτικές ομάδες και το γενικότερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την προοπτική να συμμετάσχει στην ομάδα παρέμβασης του Διαπολιτισμικού Κέντρου.
 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, Αθήνα
  Παρακολούθησε σεμινάριο με αντικείμενο "Ψυχοκοινωνικά προβλήματα πασχόντων από AIDS", διάρκειας 250 ωρών σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕ.Ε.Λ.). Το σεμινάριο περιελάμβανε εκτός από το θεωρητικό μέρος και πρακτική εξάσκηση στον ξενώνα φορέων στα Καμίνια και στο συμβουλευτικό σταθμό του νοσοκομείου "ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ".
Επαγγελματική σταδιοδρομία
 • PARK CITY HOSPITAL, 3 DANA PSYCHIATRIC UNIT, Bridgeport, Connecticut
  Psychiatric technician
  Υπεύθυνος για την αρχική διάγνωση κατά την εισαγωγή ψυχιατρικών ασθενών και επίσης συμμετείχε ενεργά στη διάρκεια της παραμονής τους στο νοσοκομείο σε όλες τις φάσεις της θεραπείας τους. Μέλος διαεπαγγελματικής θεραπευτικής ομάδας με πρωτοβουλία σχεδιασμού εξατομικευμένου κατά περίπτωση θεραπευτικού προγράμματος και σε στενή συνεργασία με άλλα ιδρύματα, εργοδότες και κοινωνικούς φορείς. Συμμετείχε σε όλες τις εκπαιδευτικές και θεραπευτικές δραστηριότητες του προγράμματος.

 • PARK CITY PSYCHIATRIC DAY HOSPITAL, Bridgeport, Connecticut
  Psychiatric Rehabilitation Coordinator
  Εργάστηκε ως ψυχολόγος στο νοσοκομείο Ημέρας σε ένα πρόγραμμα ψυχιατρικής και επαγγελματικής αποκατάστασης ψυχιατρικών ασθενών στη μεταβατική τους πορεία από το νοσοκομειακό εγκλεισμό σε ένα πιο ανεξάρτητο τρόπο ζωής. Μέλος διαεπαγγελματικής θεραπευτικής ομάδας, υπεύθυνος ψυχοθεραπευτικών και ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων εργασίας. Εμπειρία ψυχοπαθολογίας, δυναμικής ομάδας, ψυχοδυναμικής, κοινωνικής ψυχικής υγιεινής και ψυχιατρικής αποκατάστασης.
  Κατόπιν επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Στην μονάδα όπου υπηρέτησε, με την άδεια και συνεργασία της διοίκησης και του ιατρικού τμήματος, εργάστηκε πάνω στην ψυχολογική υποστήριξη μελών του προσωπικού. Από το Μάρτιο του 1992 διατηρεί ιδιωτική πελατεία.
  Από τον Οκτώβριο του 1992 συνεργάζεται με την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα, Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, στην ψυχολογική αξιολόγηση ατόμων που επιθυμούν συνταξιοδότηση λόγω νοητικών προβλημάτων.
  Από το Νοέμβριο του 1992 είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ).

 • ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, Αθήνα
  Σύμφωνα με το πρόγραμμα ΛΕΡΟΣ II προσλήφθηκε ως ψυχολόγος, μέλος διαεπαγγελματικής επιστημονικής ομάδας για το νέο ξενώνα του Ψυχικού. Μετά από 1 μήνα εκπαίδευση στον ξενώνα της Νέας Σμύρνης και γνωριμία με παρόμοιες δομές της περιοχής Αθηνών, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα παρέμβασης, εργάσθηκε στο Κ.Θ. Λέρου στην επιλογή και προετοιμασία χρόνιων ψυχιατρικών ασθενών για τον ξενώνα Π. Ψυχικού.
 • ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΚΕ.Θ.Ε.Α.)
  Πρόγραμμα "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ", Αθήνα
  Υπεύθυνος Προγράμματος Οικογενειακής Θεραπείας

  Είχε την ευθύνη της συνολικής δράσης της μονάδας που αφορά την συμβουλευτική και θεραπεία μελών του στενού οικογενειακού, φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος του εξαρτημένου από ουσίες ατόμου (γονείς, αδέλφια, σύντροφοι). Ήταν υπεύθυνος για την διεξαγωγή όλων των ενημερωτικών σεμιναρίων, ατομικών, ζευγαριού, ομαδικών, οικογενειακών και πολλαπλών οικογενειακών συναντήσεων με τη συνεργασία προσωπικού και άλλων μονάδων. Είχε την εποπτεία 12μελούς ομάδας γονέων - συντονιστών των ομάδων στήριξης τόσο του Ανεξάρτητου όσο και του Παράλληλου Προγράμματος. Επίσης είχε την ευθύνη οργάνωσης και τήρησης αρχείου μελών του Κέντρου. Ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Οικογενειακών Θεραπευτών των Προγραμμάτων του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ "ΕΥΡΥΜΑΘΕΙΑ", Νέο Ηράκλειο Αττικής
        - Συνεργάτης του κέντρου στο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης τόσο των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, όσο και των γονιών τους
        - Συμβουλευτική ζευγαριού και οικογένειας
        - Υπεύθυνος συντονιστής ομάδων ψυχοθεραπείας